Jedzenie jako źródło zdrowia
Jedzenie jest podstawą naszego życia i jego siłą napędową… inwestując w zdrowe odżywianie teraz – inwestujesz w swoje zdrowe życie później!
Kompletny przegląd dylematów współczesnego konsumenta
Zdrowie na talerzu to kompleksowy przegląd problemów współczesnych konsumentów, którzy narażeni na chemicznie modyfikowaną żywność, toną w jałowych ofertach producentów. Autorka radzi jak z tej walki wyjść obronną ręką, tym bardziej, że stawka jest nie byle jaka – chodzi przecież o nasz zdrowie!
Dobra inwestycja w przyszłość
To pozycja dla wszystkich tych, którzy wolą zapobiegać niż leczyć – inwestując w zdrowe odżywianie teraz – inwestujesz w swoje zdrowe życie później!
Tajemnice zdrowotnego ABC
Przystępnym językiem, okraszonym poczuciem humoru i kulinarnymi ciekawostkami, autorka opisuje „od kuchni” tajniki zdrowotnego ABC. Obala mity dotyczące żywienia, demaskuje świat kolorowych opakowań i ich „zdrowej” zawartości, by w zamian ukazać bogactwo, które rozciąga się w zasięgu ręki. Zabiera nas w podróż po kuchni pełnej naturalnych lekarstw, których potencjału nie wykorzystujemy.
Jak kupować świadomie?
Autorka daje praktyczne rady, jak poruszać się w gąszczu półek sklepowych tak, aby znaleźć wartościowe produkty. Uczy trudnej sztuki odczytywania etykiet na towarach i interpretowania ich składu. Za pomocą załączonych wskazówek każdy będzie mógł indywidualnie, adekwatnie do swoich potrzeb, dopasować drogę wyjścia z żywieniowej ślepej uliczki.
Sposób ba długie życie
To pozycja, dzięki której ułożysz swoje indywidualne menu długowieczności, a każda potrawa zainspirowana książką będzie zdrowiem na talerzu…