Praktyczne gotowanie według pięciu przemian. Tradycyjna medycyna chińska w kuchni

    • ISBN: 978-83-8168-021-9;
    • Cena katalogowa: 39.30 zł;
    • Ilość stron: 248;
    • Oprawa: miękka;
    • Format: 14,5 x 20,5 cm;
    • Data ostatniego wydania: 2009;
    • Nr wydania: V;
    Janusz Nawrocki
    Ewelina Kuryłowicz
    0
    0

    Poznaj moc przemian w swoich posiłkach

    Gotowanie według Pięciu Przemian to bardzo prosty sposób, który pomoże Ci uzdrowić Twoją kuchnię. Ta technika gotowania opracowana została w starożytnych Chinach i jest ściśle powiązana z filozofią chińską. Polega na osiągnięciu jedności i harmonii organizmu z otoczeniem. Tajemnica tkwi w tym jak przygotowujesz posiłki. Możesz jeść to co do tej pory, wystarczy tylko, że zmienisz sposób gotowania.

    Pięć przemian – pięć smaków

    Ważnym elementem filozofii i medycyny chińskiej jest obecność pięciu elementów, symbolizujących Pięć Przemian, które nieustannie na siebie oddziałują, tym samym mają ogromny wpływ na nasze życie. Zaliczamy do nich: ogień, woda, metal, ziemia oraz drzewo. Każdemu z wymienionych elementów odpowiada inny smak, i tak: Przemiana Ognia – smak gorzki / Przemiana Ziemi – smak słodki / Przemiana Metalu – smak ostry / Przemiana Wody – smak słony / Przemiana Drzewa – smak kwaśny /

    Naucz się przyrządzać potrawy na nowo według filozofii chińskiej

    Nie jest to książka kucharska, ani książka z kolejną dietą cud. „Praktyczne gotowanie według pięciu przemian” to podręcznik uczący metod przyrządzania potraw. W diecie Pięciu Przemian ważniejsze od tego co jesz, jest jak jesz, a raczej jak gotujesz. Dania przygotowywane zgodnie z naturalnym obiegiem energii w przyrodzie, wpływają na Twoje zdrowie i zachowanie równowagi, a przede wszystkim znakomicie smakują.

    Twój sposób na zdrowsze i przyjemniejsze gotowanie

    W świat odżywiania według Pięciu Przemian wprowadzi Cię Anna Czelej, aktywna propagatorka życia zgodnie z chińską filozofią, a także autorka wielu publikacji poświęconych tej tematyce. W swojej książce prezentuje mnóstwo prostych przepisów, które ułatwią zastosowanie nowej techniki gotowania w Twojej kuchni. Do książki dołączona jest także plansza produktów wg Pięciu Przemian, która pomoże Ci w nauce gotowania.
    Jeśli interesujesz się zdrowym odżywianiem i cały czas szukasz odpowiedniej drogi do osiągnięcia harmonii w swoich posiłkach nie zwlekaj i spraw by gotowanie było prostym, przyjemnym i zdrowym nawykiem!

    Rewolucja w gotowaniu

       

      Patroni:

      ZAPISZ SIĘ