Witamina to życie. Kontrowersje z pogranicza medycyny

Jajka podwyższają cholesterol? Wszystkie witaminy są zdrowe? Mięso powoduje miażdżycę? Ile jest prawdy w tych stwierdzeniach? I co tak naprawdę jest dla Ciebie dobre? Zbigniew Wiśniewski dokonał szokującego odkrycia i pragnie Ci je przekazać. Skrywane od lat wyniki medycznych badań mają nareszcie szansę ujrzeć światło dzienne!

  • ISBN: 978-83-7377-428-5;
  • Cena katalogowa: 39.30 zł;
  • Ilość stron: 272;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2010;
  • Nr wydania: I;

Uzdrawianie bez leków jest możliwe

Czy wiesz, że większość środków kupowanych w aptece możesz śmiało zastąpić tym, co znajduje się… na Twoim talerzu? Witaminę D czy witaminę A można uzyskać ze środowiska i zdrowego jedzenia. Odkryj szokującą prawdę, która zelektryzuje już wkrótce całe środowisko medyczne.

Czy wiesz, jaki jest Twój poziom promieniowania?

Oto zbiór najnowszych faktów z pogranicza historii, medycyny i dietetyki. Znajdziesz w nim pojęcie radiowitalności, która tak naprawdę warunkuje stan Twojego zdrowia. Rodzisz się z określonym poziomem promieniowania, a poprzez nieodpowiednie odżywianie obniżasz go. Gdy spadnie on poniżej określonego poziomu – chorujesz. Gdy spadnie jeszcze niżej – umierasz. Nie musi się jednak tak stać. Wystarczy, że zmodyfikujesz swoją dietę i zaczniesz zastępować produkty, które oddziałują na Ciebie negatywnie tymi, które uruchamiają procesy uzdrawiania.

Mity o zdrowiu wreszcie obalone

Autor w oparciu o wyniki najnowszych badań medycznych, które udowodniły prawdziwość wielu mądrości ludowych, przeanalizował działanie witamin i innych związków odżywczych zawartych w naszym pożywieniu. I doszedł do zaskakujących wniosków – wiele informacji o odżywianiu się, w które kazano Ci wierzyć jest wyssane z palca. Załóżmy, że wierzysz w negatywny wpływ jajek na poziom Twojego cholesterolu. Czy to jednak na pewno jest prawda, czy też może ktoś chce, abyś tak myślał?

Dlaczego witaminy są ważne dla zdrowia?

Pozwól witaminom, minerałom i aminokwasom zaopiekować się stanem Twojego organizmu. Są one zawarte w niemal każdym posiłku i i tylko poprzez ich świadomą selekcję będziesz mógł w pełni wykorzystać tkwiący w tych związkach potencjał. Skoro większość nękających nas chorób ma podłoże w naszym jadłospisie, poprzez pożywienie możemy je też wyeliminować. Dzięki zawartym w książce poradom odsuniesz od siebie zagrożenie chorobami takimi jak rak, cukrzyca, czy zawał serca.

Skoncentruj się na zdrowiu, zamiast na chorobach

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ