Niebezpieczne zboża – groźny gluten. Dlaczego zboża mogą być niebezpieczne dla Twojego zdrowia?

Czy zboże, które jest podstawowym elementem codziennej diety jest rzeczywiście zdrowe dla każdego? Dzięki tej książce będziesz mógł się przekonać o wartościach terapeutycznych diety bezglutenowej, która pomaga w leczeniu i zapobiega 200 przewlekłym chorobom. To także pierwsza w Polsce książka o Specyficznej Diecie Węglowodanowej. Zdrowe życie bez glutenu.

  • ISBN: 978-83-7377-590-9;
  • Cena katalogowa: 34.30 zł;
  • Ilość stron: 272;
  • Oprawa: miękka;
  • Data ostatniego wydania: 2013;
  • Nr wydania: I;

Czy gluten jest szkodliwy?

Niemal we wszystkich kulturach produkty zbożowe są podstawowym elementem codziennej diety. Mogą przybierać formę chleba, placków, bułek, ciastek, makaronów, płatków i wielu innych. Spożywamy je od wczesnego dzieciństwa do późnej starości, wierząc święcie, że są niezbędne dla zdrowia i bardzo pożywne. Czy tak jest naprawdę ?

Groźne dla zdrowia i życia

Od dawna wiadomo, że wiele poważnych chorób ma związek z nietolerancją i alergią na białka, znajdującego się w zbożach. Dla osób, które są uczulone na gluten, produkty zbożowe są trucizną zagrażającą ich życiu. Natomiast dla tych, którzy nie tolerują glutenu, spożywanie tych produktów powoduje dolegliwości nie tylko jelitowe, ale może być także przyczyną wielu chorób, z nowotworami i chorobami autoagresywnymi włącznie. Co zatem robić i jakiej szukać alternatywy?

Rady eksperta w trosce o zdrowie

Dzięki Bożenie Przyjemskiej, naturoterapeutce, osteopatce i dietetyczce, będziesz mógł przekonać się o wartościach terapeutycznych diet, które pomagają w leczeniu i zapobieganiu wielu poważnych chorób, mających związek z celiakią i nietolerancją glutenu. Autorka dogłębnie analizuje najnowsze publikacje medyczne, pochodzące z polskich i angielskojęzycznych źródeł, dotyczące uczuleń i nietolerancji glutenu. Zaczniesz obserwować swoje ciało i będziesz mógł zauważyć pierwsze objawy skórne nietolerancji glutenu. Dowiesz się, czym tak naprawdę jest gluten i jakie zboża zwierają go najwięcej. Nauczysz się, co jeść przy diecie bezglutenowej i coraz łatwiej będzie Ci zrezygnować z produktów zawierających gluten.

Wyeliminuj choroby za pomocą diety

W tej książce znajdziesz również wiele informacji na temat Specyficznej Diety Węglowodanowej, która jest w stanie wyleczyć m. in. takie choroby jak: nowotwory, osteoporozę, choroby zapalne jelit, choroby autoimmunologiczne, przewlekłe bóle, kłopoty z trawieniem i przyswajaniem, bezpłodność, a także wiele innych poważnych dolegliwości. Dodatkowym atutem tej publikacji są zawarte w niej przepisy zarówno dla diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej, jak i Specyficznej Diety Węglowodanowej. Przekonasz się, że zdrowe odżywianie jest możliwe nawet bez produktów z glutenem. Po przeczytaniu tej publikacji z pewnością będziesz mógł rozwiać wątpliwości dotyczące pytania dlaczego gluten szkodzi i że rezygnacja z niego przynosi więcej korzyści niż dotychczas myślałeś.

Zdrowe życie bez glutenu.

 

Patroni:

ZAPISZ SIĘ