Stewia – niebiańsko słodka i zdrowa alternatywa dla cukru

    • nakład wyczerpany
    • ISBN: 978-83-7377-572-5;
    • Cena katalogowa: 29.20 zł;
    • Ilość stron: 236;
    • Oprawa: miękka;
    • Format: 14,5 x 20,5 cm;
    • Data ostatniego wydania: 2013;
    • Nr wydania: I;
    Mariusz Warda
    NW-Ewelina Kuryłowicz
    0
    1

    Słodkie grzeszki? Niekoniecznie!

    Większość z nas lubi słodki smak, towarzyszy nam on od pierwszych chwil życia: słodkie wody płodowe czy słodki smak mleka matki. To uwielbienie wynika z fizjologicznej reakcji organizmu na endorfiny i serotoninę, które produkują się po spożyciu słodkich pokarmów. Słodkie smakołyki poprawiają nasz nastrój, a także pomagają zrelaksować się po ciężkim dniu. Niestety większość rodzajów cukru wykazuje wiele negatywnych oddziaływań na nasz organizm. Cukrzyca i nadwaga to najpopularniejsze z nich. Cukier zastępujemy jego zamiennikami, takimi jak kontrowersyjne słodziki oskarżane o powodowanie  raka, czy niewiele różniący się od białego cukru brązowy cukier.

    Stewia, zdrowa i naturalna alternatywa

    Z ratunkiem na szczęście przychodzi nam sama natura. Dzięki niej każdy może zacząć słodzić bez wyrzutów sumienia. Wszystko za sprawą prezentowanej w tej książce wyśmienitej i w pełni zdrowej alternatywy dla cukru i słodzików. Stewia, bo o niej mowa, słodzi bez kalorii, nie ma żadnych efektów ubocznych, a ponad to dostarcza ważnych składników mineralnych oraz witamin wzmacniających nasz system immunologiczny. W przeciwieństwie do większości słodzików jest bezpieczna i w pełni naturalna. Z powodzeniem może być spożywana przez osoby cierpiące na cukrzycę, otyłość, nadwagę, atopowe zapalenie skóry (AZS). Stewia jest nie tylko wyśmienitym uzupełnieniem zdrowej diety, ale wspomaga również proces odchudzania i utrzymywania zdrowej wagi.

    Przepisy na zdrową słodycz

    Z tej książki dowiesz się wszystkiego na temat stewii oraz produktów, jakie są z niej wytwarzane. Poznasz wiele przepisów z jej wykorzystaniem, np. na napoje, koktajle, śniadania obiady, konfitury czy sałatki. Poznasz również wskazówki, które pomogą Ci hodować tę przydatną roślinę we własnym mieszkaniu.

    Mity przegrywają z nauką

    Autorka rozprawia się także z mitami funkcjonującymi w naszym społeczeństwie, dotyczącymi chociażby rzekomego prozdrowotnego oddziaływania brązowego cukru czy korzyści płynących ze stosowania syntetycznych słodzików. Wszelkie informacje popiera wynikami badań naukowych.

    Od dzisiaj możesz słodzić bez wyrzutów sumienia!

      • nakład wyczerpany

       

      Patroni:

        ZAPISZ SIĘ